Kvibillefullschmockad fläskfilé
2-3 portioner
- 1 fläskfilé
- ½ - 1 Kvibille ädelost (gräddädel eller original)
- Grädde 2,5 - 5 dl
- Peppar
Uppdatering;
KANONGOTT! Jag hade 2,5 dl grädde ungefär och det räckte ganska lagom till tre portioner. Osten stannade kvar i fläskfilén med och rann inte ut som jag var lite rädd för. Sältan var också bra. För att ge såsen lite extra sting så slängde jag i lite chimmichurri från Borgeby, men man kan använda lite andra kryddor om man vill eller bara ha i mer ost. Till fyllningen av filén hade jag ungefär en halv kvibille ädelost och det var ganska lagom, eventuellt skulle jag kunna tänka mig att ta mer nästa gång (men inte mindre, no no!). Sen tycker jag inte man ska vara rädd att peppra för mycket. Man kanske inte behöver ta i för kung och fosterland men om man liksom jag använder nymald med kvarn kan man kosta på sig ett par rejäla drag per köttbit och lite extra i såsen. Det här var verkligen ett busenkelt recept som är svårt att misslyckas med! Prova du med, heja!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar